Eredményhirdetés illetve kiállítás-megnyitó 2008.10.31-én került megszervezésre.Katalógus

Zsűri:
Dávid Botond fotográfus,
Elekes Gyula képzőművész (Művelődési Ház igazgatója),
Csáki Jenő (fotós, rmdsz),
Jakab Áron Csaba (szervező).

A beérkezett 67 darab pályamunka közül a zsűri egy első díjra, egy második díjra és egy harmadik díjra érdemes fotót választott ki. Ugyanakkor a fotópályázatra beérkezett munkák közül 20 darab fotót választott ki tárlaton való bemutatóra, melyekből katalógus készült CD melléklettel.
A katalógus előszava:

Az elmúlt egy-két évtizedben a fotótechnika alapvető változásokon ment át. Korábban kiszínesedett az eddig fekete-fehér „világ”, majd a digitális technika alakította át visszavonhatatlanul a fényképezést. Megindult a hajsza a megapixelek után.
A fotós a sötétkamrából kikerült a fényre. Pontosabban, most már a számítógép képernyője előtt görnyed és rontja a szemét. Lényegében ugyanazt csinálja: egy jó képet akar varázsolni a begyűjtött nyersanyagból. De most is szinte mindig kiderül, hogy már minden eldőlt abban a fontos pillanatban, mikor exponált. Ez nem változott a „pillanat művészetében”. Talán a digitális technika vagy még inkább a szoros határidő az oka, hogy csak kis számban kerültek falra őszi képek. De nem a mennyiség hordozza a minőséget ebben az esetben sem.
Az őszi hangulat a döntő a legtöbb képen. Mert miért ne lehetne láttatni a városházát egy kirakat üvegében? Az őszi fények lehetnek kemények vagy lágyak, elmosódottak, de mindig jellegzetesek. A városvégi műemlék kápolna évszázadok óta változatlan, de fényei mindig mások. Az idők során rengeteg felvétel készült róla, de két egyforma nincs.
A döntő pillanatban, mikor felvétel készül róla a hideg őszi fényben, mintha óriási lángok lennének egy fa haldokló levelei. Városlakó ember jóformán meg sem jelenik. Egy esetben lányok bújnak a szemerkélő eső elől egy ernyő alá. A másik mereven vigyázza az utcát, ügyet sem vet a nyakára kötött szalagra. Igaz, bronzból van.
Zepeczaner Jenő

A kiállítás megnyitóra 2008.10.31-án került sor a Művelődési Házban.

A három első helyezett:
Lukácsi Levente (1.)
Sófalvi Lajos (2.)
Csender Erika (3.).

I_K_Lukacsi Levente II_K_Sofalvi Lajos III_K_Csender Erika K_Balazs Margit K_Csender Gyula K_Csender Gyula 2 K_Elekes Csaba K_Fekete Reka K_Fulop Lorant K_Kovacs Jeno K_Kovacs Jeno 2 K_Kovacs Jeno 3 K_Kovacs Lehel K_Kozma Erzsebet K_Lukacsi Levente K_Lukacsi Levente 2 K_Sofalvi Lajos K_Sorban Geza K_Tanko Farkas Endre K_Tanko Farkas Endre 2

Rólunk

tatab03.jpg

Hirdetés

Aktuális pályázatok:
..::KONTRASZTOK::..
Határidő: 2015.november 27.
Természetfotó
Rendszeres bemutatkozási lehetőség az interneten keresztül természetfotósok részére akik képeiket szeretnék bemutatni és közönségszavazatok alapján értékeltetni azokat
Határidő: minden negyed év utolsó napja.
Legyen Ön is sajtófotós!
A nemzeti hírügynökség fotószolgáltatása várja rendkívüli történésekről, szokatlan jelenségekről, szerencsétlenségekről készített digitális felvételeit.
Határidő: nincs.