Kiértékelés időpontja: 2014.11.14. 12:00

Kiértékelés helyszíne: Művelődési Ház
Jelen voltak: Elekes Gyula (képzőművész), Balázs Attila (fotós), Csáki Jenő (fotós), Jakab Áron Csaba (szervező)

Fotópályázat részvevőinek száma: 17 pályázatKatalógus
Leadott pályamunkák száma: 57 darab

A pályaművek névtelensége a zsűrizés rendszerének megfelelően biztosított.

A beérkezett pályaművek átnézése után a következő döntések születtek:
I. díjra érdemes Erdély Bálint Előd „Álom előtt” című munkája
II. díjra érdemes Gábor Lajos „Randi” című munkája
III. díjra érdemes László Olgi „...emlékezés útján...” című munkája

A zsűri döntése alapján különdíjra érdemes: Jére Zsolt ”Ikrek” című sorozata.

A zsűrizéssel, értékeléssel kapcsolatos szempontok, vélemények Balázs Attila, illetve Csáki Jenő megfogalmazásában:

Az első helyezett, Erdély Bálint Előd - Álom előtt
Érzékiség, érintések, vágyak, szexualitás ... boldogság .... talán a legalapvetőbb dolgok, amelyek meghatározzák hangulatunkat. Egy városhoz, egy vidékhez leginkább az ott élő emberek miatt tudunk kötődni. Barátok, szeretők, és nagy szerelmek mind-mind hangulatlenyomatokat hagynak a lelkünkben.
Erdély Bálint Előd színekben visszafogott fotóján a függöny mögül enged bepillantást az "Álom előtt"-i hölgyre .... és ki-ki maga döntse el a cím jelentését. A szemlélő, azaz mi, állunk az álomkép előtt, vagy pedig a baldachinos ágyon ülő hölgy készül álomra szenderülni. (Balázs Attila)
Talán vár valakit.
Vagy inkább várt. Mert szomorúak a fények, és meg van fagyva az idő.
Nosztalgiával gondol arra, ami nem volt, ami elveszett. És közben ez a kevéske fény is feléli önmagát. És akkor nem marad más csak a sötétség és a magány. (Csáki Jenő)

A második helyezett,Gábor Lajos - Randi
Klasszikus fekete-fehér szépségével, Brassai mester esti párizsi fotóit juttatja eszünkbe Gábor Lajos Randi című munkája. Az esti randi, a várakozás hangulatával játszadozik az alkotó és tudja, hogy egy kiragadott részlet olykor érdekesebbé teheti a nő ábrázolását. (Balázs Attila)
Hosszan futnak az árnyékok a kövön. „Udvarhely de nuit” írná a kép alá Brassai. És mi máris látjuk az egész képet: cigarettával a szájában, kis táskáját a hona alá szorítva néz megvetően az éjszakába. És közben fél, mert az éjszaka nem veszélytelen. (Csáki Jenő)

A harmadik helyezett, László Olgi - ...emlékezés útján...
Ősz, elmúlás, lehulló levelek, . . . mert hangulatunk nem mindig csak a boldogságról szól. Sajnos a temetőbe való ellátogatás előbb vagy utóbb része lesz a hétköznapjainknak. (Balázs Attila)
Nem tisztázott, hogy az ősznek örvendünk, vagy már a nyarat sajnáljuk. Még élénk a sövény zöldje és melegen vibrál a falevelek aranya, de az ég ólmos szürkéje egyértelművé teszi: tél jön, zimankós. (Csáki Jenő)

Különdíjasunk, Jére Zsolt - Ikrek
Jére Zsolt IKREK című képpárja dinamikusan ragadja meg a személyek ábrázolását. Újszerű, friss, olyan, mintha grafika lenne és jó példa arra, hogy nem feltétlen az élesség hangsúlyozásával, hanem eredeti koncepcióval és szubjektív látásmóddal is lehet nagyszerűt alkotni. (Balázs Attila)
Úgy kapta el a mozdulatot, hogy nem tudjuk beazonosítani sem a pillanatot, sem a pontos helyzetet. Nincs környezet, nincs arckifejezés, azt se igazán tudjuk, hogy menekül, vagy csak játszik. Itt a nagy lehetőség, hogy mi találjuk ki a történetet. Mindenki a sajátját. Talán ezért jó ez előtt a képpár előtt hosszasan elidőzni. (Csáki Jenő)

 

I - Erdely Balint Elod - Alom elott II - Gabor Lajos - Randi III - Laszlo Olga - ...az emlekezes utjan... K - Jere Zsolt - Ikrek 1 K - Jere Zsolt - Ikrek 2 X - Balint Robert - Belvarosi kapualj X - Balint Robert - Tornyok es keresztek X - Csengei Agota - Szekelyudvarhely X - Elekes Istvan - A gatnal X - Elekes Istvan - Kovats nosztalgia X - Erdely Balint Elod - Merules X - Erdely Balint Elod - Reggel X - Erdely Balint Elod - Seta X - Feher Mark - Szines szurkeseg X - Feher Mark - Vegre itthon! X - Gabor Lajos - Barka X - Gabor Lajos - Oszi alom X - Hadnagy Sandor - Arany utam X - Jozsa Levente - Testveri szeretet X - Kusztura Szabolcs - Piknik szerelemmel X - Kusztura Szabolcs - Portre X - Lorincz Lajos - Kommunikacio Eg es Fold kozott X - Lorincz Lajos - Novemberi fenyek X - Lukacsi Lehel - Honvagy

Rólunk

hajdudorog201101_2.jpg

Hirdetés

Aktuális pályázatok:
..::KONTRASZTOK::..
Határidő: 2015.november 27.
Természetfotó
Rendszeres bemutatkozási lehetőség az interneten keresztül természetfotósok részére akik képeiket szeretnék bemutatni és közönségszavazatok alapján értékeltetni azokat
Határidő: minden negyed év utolsó napja.
Legyen Ön is sajtófotós!
A nemzeti hírügynökség fotószolgáltatása várja rendkívüli történésekről, szokatlan jelenségekről, szerencsétlenségekről készített digitális felvételeit.
Határidő: nincs.