Pályázatok Hangulatok '2014 (lejárt)

Az Udvarhely Kultúrájáért Egyesület, a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal, Művelődési Ház, a székelyudvarhelyi RMDSZ és az Udvarhelyi Info Egyesület 2014-es évi pályázatának címe, tematikája a "HANGULATOK".

Székelyudvarhelynek sajátos hangulata van. Az épített örökség, a szabadtéri rendezvények, fesztiválok kavalkádja, a sétatéri öreg fák, az ünneplő udvarhelyiek - és mindeközben Udvarhely mindenki számára más és más hangulatot, hangulatokat is jelenthet.
Életkortól és kötődésektől függően rakódnak egymásra és raktározódnak el bennünk az emlékek és a hozzájuk társuló hangulatok. Szerelem, bánat, öröm, nosztalgia, vagy csak egy gyerekkorból ránk törő deja vu érzés a várossal, a városunkkal kapcsolatban.
Ha sikerül a felszín alá belátni, olyan hangulati rezzenéseket kaphatunk el, amit adott pillanatban csak mi vettünk észre, csak bennünk hagyott nyomot, de érdemes megörökíteni és továbbadni...

A zsűri által a beküldött képek közül kiválasztottak kiállításon vesznek részt, illetve az első három kép alkotója jelentős díjazásba részesül - a fődíj 1000 lej készpénz. Ugyanakkor a kiállításra beválogatott képekből ezúttal is katalógus készül CD melléklettel.

A kiállítás tervezett időpontja 2014. október 22.

A pályázat feltételei:
A pályázaton részt vehet bárki, lakhelytől, kortól és nemtől függetlenül, aki teljesíti a feltételeket, nevezetesen:
* A fotó tárgya: "székelyudvarhelyi hangulatok"
* Leadás módja: borítékba zárva, laborban kidolgozva, A4-es méretben + ugyanakkor digitális formában A3-as nyomdai minőségben, CD/DVD-n
* Leadott anyagmennyiség: max. 4 kép (lehet sorozat is)
* Leadáskor egy kitöltött űrlap csatolása kötelező (letölthető innen, de kitölthető helyben is)
* A kép(ek) hátoldalán kérjük feltüntetni a kép címét és a szerző nevét
* Leadási határidő: 2014. október 10., 16:00 óra. (Módosított határidő! Részletek lentebb ...)
* Leadás helye: a Művelődési Ház titkársága, a városi RMDSZ irodája, vagy a Polgármesteri Hivatal kapusszobája

Zsűri: Elekes Gyula képzőművész (Művelődési Ház), Balázs Attila fotós, Csáki Jenő fotós, Jakab Áron Csaba szervező + egy meghívott zsűritag.

A fotópályázat szervezője:

Udvarhely Kultúrájáért Egyesület
Udvarhelyi Info Egyesület
Székelyudvarhelyi RMDSZ
Polgármesteri Hivatal
Művelődési Ház

Támogatók

Expert-Print nyomda
Csáki Jenő

 

Közlemény!

A pályázatot meghirdető Fénnyel Írók Társasága a leadási határidővel kapcsolatban a módosítás mellett döntött, 2014. november 14., péntek 12:00 órában határozva meg az új időpontot.
A módosítás oka, hogy az elmúlt napokban több megkeresés is érkezett a Társaság fele külföldi pályázni szándékozóktól, akik jelezték, a feltételek teljesítése miatt nehézségekbe ütközne a határidő betartása.
A kiállítás tervezett időpontja tehát a leadási határidővel arányosan változik, a pontos időpont 2014. december 12., 18 óra.

2014.10.09., Székelyudvarhely

Rólunk

IMG_9083.JPG

Hirdetés

Aktuális pályázatok:
..::KONTRASZTOK::..
Határidő: 2015.november 27.
Természetfotó
Rendszeres bemutatkozási lehetőség az interneten keresztül természetfotósok részére akik képeiket szeretnék bemutatni és közönségszavazatok alapján értékeltetni azokat
Határidő: minden negyed év utolsó napja.
Legyen Ön is sajtófotós!
A nemzeti hírügynökség fotószolgáltatása várja rendkívüli történésekről, szokatlan jelenségekről, szerencsétlenségekről készített digitális felvételeit.
Határidő: nincs.