Pályázatok Épített örökségünk másként '2013 (lejárt)

Az Udvarhelyi Info Egyesület, a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal, Művelődési Ház és a székelyudvarhelyi RMDSZ 2013-as, hatodszorra meghirdetett pályázatának címe, tematikája az "ÉPÍTETT ÖRÖKSÉGÜNK MÁSKÉNT".

Épített örökségünk, a múltból ránk hagyott értékeink sokszor az apró csodákban rejtőznek és nem elég ha nézünk, de látnunk is kell, észre kell vennünk nap mint nap a részletekben rejtőzködő „finomságokat”. Emeljük fel fürkésző tekintetünket és vegyük észre az épülethomlokzatok stukkóit, díszeit, lássuk meg, hogy szobrok, oszlopfők és formás kémények díszítik az öreg tanúkat. Kapualjakban, belső és hátsó udvarokban kalandozva igazi kincsekre bukkanhat a szépet, értékeset kereső fotós. Minden egyes épület, minden egyes mívesen megmunkált ablak és kapu tanúja a múltunknak és szerves része a városképnek.
Fontos, hogy odafigyeljünk a részletekre hisz a ránk hagyott Örökség olyan mint a puzzle! Minden egyes darabját meg kell becsülnünk, kell óvnunk és továbbadnunk, hisz csak így hagyhatunk az utókornak egy hiteles, megbecsült és megmentett Városképet !
Próbáljuk MÁS-KÉPpen látni és láttatni az épített örökséget!
Fotóinkon keresztül próbáljuk meg érzékennyé tenni az udvarhelyieket, hogy – bár ne vesszenek el a részletekben, de becsüljék meg a részletekben rejtőző örökség minden egyes darabját.
Vigyázzunk Udvarhely kincseire, hisz a mi Örökségünk !

A zsűri által a beküldött képek közül kiválasztottak már hagyományszerűen kiállításon vesznek részt, illetve az első három kép alkotója jelentős díjazásba részesül - a fődíj 1000 lej készpénz. Ugyanakkor a kiállításra beválogatott képekből ezúttal is katalógus kerül kiadásra CD melléklettel.

A kiállítás tervezett időpontja 2013. október 06.

A pályázat feltételei:
A pályázaton részt vehet bárki, lakhelytől, kortól és nemtől függetlenül, aki teljesíti a feltételeket, nevezetesen:
* A fotó tárgya: "épített örökségünk másként"
* Leadás módja: borítékba zárva, laborban kidolgozva, A4-es méretben + ugyanakkor digitális formában A3-as nyomdai minőségben, CD/DVD-n
* Leadott anyagmennyiség: max. 4 kép (lehet sorozat is)
* Leadáskor egy kitöltött űrlap csatolása kötelező (letölthető innen, de kitölthető helyben is)
* A kép(ek) hátoldalán kérjük feltüntetni a kép címét és a szerző nevét
* Leadási határidő: 2013. szeptember 27., 16:00 óra.
* Leadás helye: a Művelődési Ház titkársága, a városi RMDSZ irodája, vagy a Polgármesteri Hivatal kapusszobája

Zsűri: Elekes Gyula képzőművész (Művelődési Ház), Balázs Attila fotós, Csáki Jenő fotós, Henning János fotóművész (Sepsiszentgyörgy), Jakab Áron Csaba szervező

A fotópályázat szervezője:

Udvarhelyi Info Egyesület
Székelyudvarhelyi RMDSZ
Polgármesteri Hivatal
Művelődési Ház

Támogatók

Antal István parlamenti képviselő
Expert-Print nyomda
Csáki Jenő
Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége

Rólunk

IMG_9062.JPG

Hirdetés

Aktuális pályázatok:
..::KONTRASZTOK::..
Határidő: 2015.november 27.
Természetfotó
Rendszeres bemutatkozási lehetőség az interneten keresztül természetfotósok részére akik képeiket szeretnék bemutatni és közönségszavazatok alapján értékeltetni azokat
Határidő: minden negyed év utolsó napja.
Legyen Ön is sajtófotós!
A nemzeti hírügynökség fotószolgáltatása várja rendkívüli történésekről, szokatlan jelenségekről, szerencsétlenségekről készített digitális felvételeit.
Határidő: nincs.