Pályázatok ARC-ÉLEK ' 2011 (lejárt)

A székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal, Művelődési Ház és az Udvarhelyi Info Egyesület ezennel meghirdeti újabb fotópályázatát, mely 2008 óta a "Kisváros ősszel" című kiírástól számítva ezúttal a negyedik a sorban évente megrendezett pályázatok között.

Az emberek megörökítésének igénye jóformán egyidős a képzőművészettel, melyen belül a portré önálló műfajjá alakult . A fotográfia megjelenésével új értelmet és lendületet kap az emberábrázolás, mely mind a mai napig népszerű fényképészeti műfaj.
Egy arckép, stílustól függetlenül, legyen az fekete-fehér, színes, igazolványkép vagy szubjektív portré, mind mind egyén személyiségét, érzéseit tükrözi. Igazán jó képet készíteni az Emberről valódi kihívás. Egy jó fotósnak közel kell kerülnie a fényképezni szándékozott személyhez, mondhatjuk úgy is, hogy modelljének bizalmába kell férkőznie, mely időt és türelmet igényel és sokkal tovább tart, mint az expozíció ideje, ami csak a másodperc töredéke.
Nagyon nehéz meghatározni mitől jó egy portré, de talán annyi mégis elvárható, hogy hiteles legyen.

Az idei, 2011-es kiírás tematikája, címe az "Arc-Élek". A szervezők az előzőek alapján olyan portréfotókat várnak, melyek kiemelik, hordozzák, kifejezik az egyén karakterét, udvarhelyszéki híres vagy akár köznapi személyekét - ugyanakkor külön értékelik a hagyományostól eltérő megközelítéseket, a kreativitást magában hordozó megoldásokat.

A beérkezett pályázatok közül a zsűri által kiválasztott képek ezúttal is kiállításon vesznek részt, illetve az első három kép alkotója jelentős díjazásba részesül - ugyanakkor a kiállításra beválogatott képekből katalógust is adunk ki CD melléklettel. A kiállítás tervezett időpontja 2011. október.

A pályázat feltételei:
A pályázaton részt vehet bárki, lakhelytől, kortól és nemtől függetlenül, aki teljesíti a feltételeket, nevezetesen:
* A fotó tárgya: "arc-élek"
* Leadás módja: borítékba zárva, laborban kidolgozva, A4-es méretben + ugyanakkor digitális formában A3-as nyomdai minőségben, CD/DVD-n
* Leadott anyagmennyiség: max. 4 kép (lehet sorozat is)
* Leadáskor egy kitöltött űrlap csatolása kötelező (letölthető innen, de kitölthető helyben is)
* A kép(ek) hátoldalán kérjük feltüntetni a kép címét és a szerző nevét
* Leadási határidő: 2011.09.30.
* Leadás helye: a Művelődési Ház titkársága, a városi RMDSZ irodája, vagy a Polgármesteri Hivatal kapusszobája

Zsűri: Elekes Gyula képzőművész (Művelődési Ház), Dávid Botond fotográfus (Dávid Fotó), Csáki Jenő fotós, Jakab Áron Csaba szervező

A fotópályázat szervezője:

Polgármesteri Hivatal
Művelődési Ház
Udvarhelyi Info Egyesület

Támogatók
Antal István parlamenti képviselő
Expert-Print nyomda

Rólunk

IMG_9062.JPG

Hirdetés

Aktuális pályázatok:
..::KONTRASZTOK::..
Határidő: 2015.november 27.
Természetfotó
Rendszeres bemutatkozási lehetőség az interneten keresztül természetfotósok részére akik képeiket szeretnék bemutatni és közönségszavazatok alapján értékeltetni azokat
Határidő: minden negyed év utolsó napja.
Legyen Ön is sajtófotós!
A nemzeti hírügynökség fotószolgáltatása várja rendkívüli történésekről, szokatlan jelenségekről, szerencsétlenségekről készített digitális felvételeit.
Határidő: nincs.