Kiállítások Stockholm, 2012, október 28.

A székelyudvarhelyi Művelődési Ház és számos külhoni város, többségükben testvérváros, között az elmúlt években gyümölcsöző kulturális kapcsolat épült ki. Ennek keretében került meghívásra a svédországi, stockholmi Magyar Ház vezetősége részéről az utóbbi időben már számos külföldi kiállításon szereplő, igen pozitív megítélésű "Székelyudvarhely képekben" című fotókiállítás.

A megnyitóra 2012 október 28-án került sor, a stockholmi '56-os megemlékezéshez fűződő programsorozat keretében. Az ez alkalomból megjelenő közel 60 svédországi magyar részvételével Elekes Gyula, a székelyudvarhelyi Művelődési Ház igazgatója, illetve Jakab Áron Csaba szervező, önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a kiállítást, ugyanakkor a Magyar Ház vezetője, Feldötö Emese mondott rövid beszédet.

A kiállítás fogadtatását jól jelzi, hogy már a megnyitón meghívást kaptak a szervezők a kiállítás megszervezésére november 20-i megnyitóval a stockholmi francia református templomba (Franska reformerta kyrkan), illetve decembertől még további kiállítások nyílnak több svédországi városban, mint Ljungby, Göteborg, Kristianstad - a kiállítások megszervezését a svédországi magyar közösség vállalta fel.

A kiállítás anyagát összesen 38 fotó alkotja, melyek a következő fotósok munkái:
Dimény Barna, Fülöp Lóránt, Balázs Attila, Csender Gyula, Balázs Ödön, Felszegi Lóránt, Csáki Jenő, Kozma Erzsébet, Csedő Attila, Flórián Csaba, Fehér Zsombor, Erdély Bálint Előd, Kovács Lehel, Dávid Botond, Sófalvi Lajos, Balázs Margit, Kovács Jenő, Nyisztor Ádám és Csender Erika.

A kiállítás létrejöttének támogatói/szervezői:
Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal,
Székelyudvarhelyi Művelődési Ház,
Székelyudvarhelyi városi RMDSZ,
Udvarhelyi Info Egyesület.
Ugyanakkor kiemelt köszönet illeti a Stockholmban élő dr.Bereczky Sándort és nejét, dr. Bereczky Veress Biborkát, akiknek a segítsége nélkül az említett kiállítás nem jöhetett volna létre.

A 2013-as esztendő tervezett főbb kiállítási helyszínei: Magyar Kultúra Napja - Keszthely, Március 15 - Szabadka, Május - Budapest, Augusztus 20 - Művészetek Háza - Miskolc. A kiállítások a pályázatok anyagából frissülnek.

DSCN1567_resize.JPG
DSCN1572_resize.JPG
DSCN1584_resize.JPG
DSCN1586_resize.JPG
DSCN1590_resize.JPG
DSCN1598_resize.JPG
DSCN1602_resize.JPG
DSCN1610_resize.JPG
DSCN1655_resize.JPG
DSCN1660_resize.JPG
DSCN1667_resize.JPG
DSCN1672_resize.JPG
DSCN1674_resize.JPG
DSCN1690_resize.JPG
DSCN1691_resize.JPG
IMG-20121101-00437_resize.jpg

Rólunk

IMG_3284.JPG

Hirdetés

Aktuális pályázatok:
..::KONTRASZTOK::..
Határidő: 2015.november 27.
Természetfotó
Rendszeres bemutatkozási lehetőség az interneten keresztül természetfotósok részére akik képeiket szeretnék bemutatni és közönségszavazatok alapján értékeltetni azokat
Határidő: minden negyed év utolsó napja.
Legyen Ön is sajtófotós!
A nemzeti hírügynökség fotószolgáltatása várja rendkívüli történésekről, szokatlan jelenségekről, szerencsétlenségekről készített digitális felvételeit.
Határidő: nincs.