Kiállítások Békéscsaba, 2010, június 05.

Vándorkiállításunk békéscsabai bemutatójának a Lencsés Közösségi Ház adott otthont. A kiállítás létrejötte ezúttal is egyrészt Elekes Gyulának, a székelyudvarhelyi Művelődési Ház igazgatójának, illetve az általa működtetett nemzetközi kulturális kapcsolatoknak, másrészt a békéscsabai Lencsés Közösségi Ház vezetőjének, Takács Péternek köszönhető.

A megnyitóra, melyet hangulatban és élményekben a helyi Balassi táncegyüttes táncosainak előadása gazdagított, közel 50 békéscsabai volt kíváncsi. A kiállítást Takács Péter, Márti Miklós (Békéscsaba Város Külkapcsolatok Érdekegyeztető és Kisebbségvédelmi Bizottságának tagja), illetve Jakab Áron Csaba székelyudvarhelyi önkormányzati képviselő nyitotta meg.

Amint a kiállítások is elhangzott, a képek összeválogatásánál - bár van köztük néhány igen művészi alkotás is - elsősorban nem a művészi vagy fotó-technikai szempontok voltak meghatározók, hanem a cél, mely szerint úgy mutassák be Székelyudvarhelyet, hogy egyrészt a kiállításra látogatók kedvet kapjanak élőben is megnézni, meglátogatni a várost, másrészt ahogyan azt a helyi lakósok látják, bemutatják. Egy testvérvárosi kapcsolatban igen fontosak a kulturális, vagy vállalkozói szintű együttműködések, de talán ugyanennyire fontosak a személyek közti kapcsolatok is - amennyiben a kiállítás el tudta érni célját, a békéscsabaiak (akár újra) kedvet kaphatnak meglátogatni Székelyudvarhelyet, amelyre a meghívás szóban is elhangzott a megnyitó során.

A megnyitón jelen voltak a békéscsabai fotósok képviselői is, illetve sikerült körvonalazni egy majdani együttműködési lehetőséget is a két fotós társaság között.

Végezetül külön köszönet illeti Katona Pétert a megnyitón készített és rendelkezésünkre bocsátott - lentebb látható - képekért.

IMG_1340.jpg
IMG_1343.jpg
IMG_1348.jpg
IMG_1359.jpg
IMG_1361.jpg
IMG_1368.jpg
IMG_1374.jpg
IMG_1378.jpg
IMG_1383.jpg
IMG_1386.jpg
IMG_1389.jpg

Rólunk

epitettorokseg2013a.jpg

Hirdetés

Aktuális pályázatok:
..::KONTRASZTOK::..
Határidő: 2015.november 27.
Természetfotó
Rendszeres bemutatkozási lehetőség az interneten keresztül természetfotósok részére akik képeiket szeretnék bemutatni és közönségszavazatok alapján értékeltetni azokat
Határidő: minden negyed év utolsó napja.
Legyen Ön is sajtófotós!
A nemzeti hírügynökség fotószolgáltatása várja rendkívüli történésekről, szokatlan jelenségekről, szerencsétlenségekről készített digitális felvételeit.
Határidő: nincs.